RUS KÜLTÜRÜNÜ TANIMA VE KONUŞMA KULÜBÜ

Bir toplumun tarihsel süreç içinde ürettiği ve kuşaktan kuşağa aktardığı her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütününe kültür denir.

Kültür bir toplumun kimliğini oluşturur. Onu diğer toplumlardan farklı kılar. Kültür toplumun yaşayış ve düşünüş tarzıdır. “Bir lisan bir insan” dürtüsüyle yola çıkan kulüp, Rus kültürünü, eğitim hayatını, Rus mutfağını, sanat, moda, mimari ve sinemaya kadar Rusya hakkında bilinmesi gerekenleri ve en başta dilini tanıtma amacı ile kurulmuştur. Bir kültürü tanımanın en güzel yolu o kültürü yaşamaktan geçmektedir. Kulüp bunu misyon edinmek üzere kurulmuştur. Böylece öğrencinin vizyonu geliştirilir, yabancı arkadaşlıklar kurdurarak iletişim becerileri artırılır. Üniversite için yurtdışı hedefleri olan öğrencilerin vizyonlarının gelişmesi sağlanır.