PROFESÖR DOKTOR ACAR BALTAŞ HOCAMIZI KONUK ETTİK

"Bir edebiyat öğretamenimizin gözünden Acar Baltaş" Çağdaş Öncü Okulları yine tarihî bir günü geride bıraktı. Psikoloji biliminin öncü isimlerinden, hayatlarımızın en dar ve virajlı yollarında savrulmamak için tutunduğumuz pek çok baş ucu kitabının yazarı olan sayın Prof. Dr. Acar Baltaş Hoca'mızı konuk ettik. Bir iş gününü bize ayıran hocamız, sabah saatlerinde okulumuzu teşrif ederek kurucu ve yöneticilerimizle keyifli bir kahve sohbeti yaptılar. Eğitime dair fikir alışverişlerinin yapıldığı bu kapsamlı sohbetin ardından konferans salonunda Öncü öğretmenlerine "İz Bırakan Öğretmen Olmak" konulu sunumlarını yaptılar. Bu keyifli söyleşiden devşirilen lezzetler ve alınan feyizlerle iki saatin nasıl geçtiği anlaşılamadı. Öğleden sonra da velilerimizle "Potansiyelini Hayata Yansıtan Çocuklar Yetiştirmek" adlı söyleşide bir araya gelen Sn. Baltaş, bu renkli ve keyif dolu söyleşinin ardından da okurları için kitaplarını imzaladı. Hayatlarımızın ortasından çağıldayarak akan coşkun ırmakların, içimizdeki fidanları sulamadan zaman denizine karışıp gitmesine "Dur!" deme farkındalığı edindik dün saygıdeğer Hoca'mızdan. Zamanın imbiğinden damıtılmış bir can suyu katresi gibiydi Sn. Baltaş'la geçen bir gün. Dimağımızda adı, damağımızda tadıyla...