Neden Yüzme ?

Yüzme sporu su direncine karşı yapılan kaslarımızın ve genel vücut direncimizin artmasını sağlayan bir su sporudur. Yüzme sporu, birçok açıdan faydası bulunan bir spor türüdür. Çocuk, genç ve yaşlı olmak üzere tüm yaş grupları için rahatlatıcı ve çeşitli hastalıkları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Yüzme sporu yer çekimi olan bir alanda yapılmadığı için eklemlere darbeyi az almasından dolayı dünyanın en az sakatlanma riski olan spor dalları arasında tutuyor.

Ünlü filozof Platon'un " Yüzemeyenler eğitimde zayıf kalırlar. " sözü yüzmenin önemine verilecek güzel bir örnek aslında...

Neden Yüzme ?

1 - Hayat kurtarır !

2 - Dünya' da kabul edilen en iyi fizik tedavi yöntemidir.

3 - Psikolojik terapi yapar.

Yüzme suyun içerisinde yapıldığından suya girdiğiniz anda vücudunuzdaki elektirik yükü azalır. İster kendi başınıza yüzerek yarı meditasyon yapabilirsiniz isterseniz de bir yüzücü grubuyla beraber eğlenceli sohbetlerle yüzmenizi renklendirebilirsiniz. Hissetiğiniz tek şey, giydiğinizde ortaya çıkan rahatlama, mutluluk ve deşarj olma duygusudur.

Ve Unutmayın ki yüzme sadece yaz sporu değildir. Yaz - Kış demeden yüzün