ÇAĞDAŞ ÖNCÜ OKULLARI SAĞLIK VE GÜVENLİK KILAVUZU COVİD-19

Değerli Velimiz;

Sizlerin de bildiği gibi yeni tip koronavirüs (Sars-Cov2)ile ortaya çıkan ve küresel ölçekte etkisini gösteren bir pandemi sürecini yaşamaktayız. Bu süreç sosyal ve kültürel alışkanlıklarımızı etkilediği gibi eğitim alanlarında da köklü değişimlere neden olmaktadır. Çağdaş Öncü Okulları olarak bir eğitim kurumu olmanın bilinciyle öğrenci ve çalışanlarımızın sağlıklarını korumak tüm işleyişin güvenli bir şekilde yürümesini sağlamak her durumda eğitim-öğretimi en etkin şekilde gerçekleştirmek için süreç boyunca çeşitli çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları sizlerle ‘Okula Dönüş Covid -19 Bilgilendirme Klavuzu’ ile 15.08.2020 tarihinde paylaşmıştık.

NASIL HAZIRLANDIK ?

Öncelikle “Pandemi Kriz Yönetimi Kurulu” oluşturulmuştur. Kurul, 2 ayrı komisyon belirleyerek çalışmaları başlatmıştır.

1-Akademik Planlama Komisyonu

2-Okul Sağlığının Koruma ve Denetleme Komisyonu “Akademik Planlama Komisyonu‘“olası senaryolar üzerinden eğitim ve öğretimin yapılandırılmasını sağlamıştır.

“Okul Sağlığını Koruma ve Denetleme Komisyonu” ise kampüsümüzde yer alan tüm çalışma alanlarını ve eğitim öğretim koşullarının hijyen ve sağlık güvenliği ile ilgili uygulamalarını oluşturmuştur.

Okul Sağlığı Koruma ve Denetleme Komisyonu uygulamaları Öncü ailesinin bir parçası olan alanlarında uzman hekim velilerimizden oluşan Çağdaş Öncü Okulları Bilim Kurulu katılım ve desteğini alarak T.C Sağlık Bakanlığı Çalışma Rehberini T.C Milli Eğitim Bakanlığı yazılarını kaynak kabul ederek belirlemiş ve ‘Sağlık ve Güvenlik Klavuzu’ oluşturmuştur.

Okulumuz son olarak Milli Eğitim Bakanlığının Talep Ettiği ‘Okulum Temiz Hijyen Sertifikasyonu’için gerekli hazırlıkları yaparak Türk Standartları Enstitüsüne (TSE)başvuruda bulunmuş gerekli denetleme (TSE Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu, Sağlık Bakanlığı SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ‘ne göre ) sonucunda ‘Okulum Temiz’ Belgesini
almaya hak kazanmıştır.

Bu duruma bağlı olarak güncellenen ‘Sağlık Ve Güvenlik Klavuzu ‘nu sizinle yeniden paylaşmak istedik. Bu dökümanın içindekiler gelişmelere göre değişebilir.

Hep birlikte umutlu yarınlara...

ÇAĞDAŞ ÖNCÜ OKULLARI

ÇAĞDAŞ ÖNCÜ OKULLARI SAĞLIK VE GÜVENLİK KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.