1. SAĞLIK BİRİMİ

Öğrencimizin hasta olarak okula gelmesi öğrenmesini olumsuz etkilediği gibi diğer öğrencilerin sağlığını da olumsuz etkileyecektir. Bunun için hem kendi çocuğunuzun hem de diğer çocukların iyiliği düşünülerek, öğrencimizi hastayken okula göndermemeye dikkat etmeni önemlidir. Eğer öğrencimiz bulaşıcı bir hastalık geçirmişse okula dönmesinde sakınca olmadığını gösterir, “doktor raporu” istenir.

Okul saatlerinde öğrencimizin ilaç almalarını istemeyiz. Zorunlu durumlarda öğrencimizin ilaç kullanımının okul saatleri içinde devam etmesi gerekiyorsa doktorunuzdan aldığınız ‘reçete’ ile birlikte okul hemşiresine bildirilmesi gerekir. Eğer çocuğunuz okulda kalamayacak kadar hastaysa okul hemşiremiz ilgili müdür yardımcısıyla görüşüp daha sonrasında sizinle iletişime geçerek çocuğunuzu dinlenebilmesi için almanızı ister.

Öğrencimizin geçireceği tüm çocuk hastalıkları ve /veya bulaşıcı hastalıklar tarafınızca en kısa sürede okul hemşiresine bildirilmelidir.

YEMEK HİZMETİ

Okulumuzda ilköğretim ve ortaokul öğrencilerimize sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün; lise öğrencilerimize ise öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere iki öğün yemek verilmektedir.

Öğrencilerimiz tüm öğünlere öğretmenleriyle katılırlar. Yemeklerimiz okulumuzun bünyesinde profesyonel mutfak ekibimiz tarafından, titizlikle üretilir. Menülerimiz “ Sağlık Bakanlığının Okullarda Yiyecek ve İçecek Standartları” koşullarına bağlı kalınarak hazırlanan aylık yemek listesi, okul doktorumuz ve müdürlerimizin onayları alındıktan sonra, her aybaşında yayınlanır. Menülerimiz öğrencilerimizin günlük kalori ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanır.

Menülerimizde tavuk etine yer verilmemektedir. Yemekhanemiz Türkiye’nin önde gelen firmalarından birine yaptırılmış olup yemek üretimi için alınan malzemelerin kalitesi, tümünün seçkin markalara ait olması okulumuzun sağlıklı beslenmeye verdiği önemin göstergesidir. Yemekhanemiz içinde yer alan “Gıda Güvenliği ve Personel Hijyen“ gereği mutfak, bulaşıkhane ve yemek salonundaki iş ve işlem basamakları standartlara uygun yürütülmekle birlikte, personelimizin sağlık kontrolleri de periyodik olarak yapılmaktadır.  Velilerimizden gelen öneriler ve istekler doğrultusunda özel sağlık durumu olan çocuklarımız okul doktoruna, hemşiremize ve okul müdürü yardımcılarına iletilerek titizlikle takip edilir.

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamındadır. Okulumuz “İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü” denetim elemanlarınca yapılan denetimlerde, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunarak “ BEYAZ BAYRAK” almaya hak kazanmıştır.

Okul mutfağımız Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu “Beyaz Zambak” hijyen belgesini almaya hak kazanmıştır.

İÇME SUYU

Okuldaki su, filtreleme sisteminden geçirilmektedir. Sebillerden akan su içilebilir nitelikte olup sağlık ve güvenlik standartlarına uygundur. Öğrencilerimiz yanlarında mutlaka kırılmayan bir su matarası bulundurmalıdır.

Okul musluklarından periyodik olarak aldığımız su numuneleri test için Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderilmektedir.

SERVİS - ULAŞIM

Servisler konusunda MEB Servis Yönetmeliği’nde geçerli kurallar esas alınır. Servis hizmeti farklı bir kurum tarafından sağlanmaktadır.

Çağdaş Öncü Okulları 2019 – 2020 yılında UZTUR Turizm A.Ş. ile çalışacaktır.

Sabahları öğrencimiz servis aracına belirlenen zamanda binmelidir.

Bursa’nın trafik koşulları göz önünde bulundurularak, öğrencilerimizin servislerde minimum süre geçirmelerinin sağlanması adına, servisler öğrencilerimizi almak için 2 dakikadan fazla bekleme yapamazlar.

Servis araçlarında geçen süre okulun devamı niteliğinde olduğundan öğrencimiz okul kurallarına uygun hareket etmelidir.

Öğrencimiz okuldan döndüğünde sizler ya da uygun gördüğünüz bir kişi tarafından kapıda karşılanmalıdır.

Öğrencimizin geliş-gidiş saatlerinde ve adresinde herhangi bir farklılık olacaksa bu değişiklik yazılı olarak okulumuza ve servis sürücüsüne bildirilmelidir.

Öğrencimizin servis kullanmama durumu oluşursa önceden servis yetkilisine ve öğrencimiz ile ilgili müdür yardımcısına bilgi verilmelidir.(Velinin öğrencisini kendisi alması, getirmesi vb.)

Öğrenciler;

Okul servisine dikkatli biner ve servisten dikkatli iner.

Diğer öğrencilerle alçak sesle konuşur.

Herkese karşı incelikli bir dil kullanır.

Günaydın ve iyi akşamlar demeyi unutmaz.

Kendisinden küçüklere yardımcı olur.

Serviste yiyecek ve içecek tüketmez.

Araçlara zarar verecek ve araçları kirletecek davranışlardan kaçınır.

Servis hareket halindeyken sürücünün dikkatini dağıtmaz ve sürücü ile konuşulmaması kuralına uyar.

Serviste kulaklıkla müzik dinleyebilir, kitap okuyabilir.

Can güvenliği açısından emniyet kemeri takmak zorundadır.

GÜVENLİK

Okulumuzda tam zamanlı olarak güvenlik elemanları bulunmaktadır.

Okul kapıları servis saatleri dışında kapalı tutulmakta, öğrencimizin okul dışına planlı programlar haricinde çıkmalarına izin verilmemektedir.

Benzer biçimde okulumuza girişler de kontrol altında yapılmaktadır.

Ziyaretçilerden kimlik bilgileri alınmakta ve bilgileri ziyaretçi defterine işlenmektedir.

Okulumuzun bahçesi ve iç bölümlerde bazı alanlar güvenlik kameralarıyla izlenmektedir.