ÖNCÜ LİSE'SİNDE EĞİTİM

Bir mermer parçası için heykeltıraş ne ise ruh için de eğitim odur diye düşünüyoruz. Önce birey yetiştirmeyi ilke edindik. Her şeyden önce kendini iyi tanıyan, kendini doğru ifade edebilen, iletişim becerileri en üst düzeyde olan, kendi yeteneklerinin farkına varmış 21. Yüzyılın dünyasını özümseyebilmiş, ülkesine ve dünyaya duyarlı, ülkesi ve dünya için büyük başarılara koşacak bireyler yetiştirmek istiyoruz. Bu nedenle öğrencilerimize kendilerini geliştirebilecekleri her türlü ortamı sunma gayretindeyiz. Eğitimin belleği doldurmak değil kafayı geliştirmek olduğu inancındayız.

Temel insan hak ve özgürlüklerine dayalı çağdaş sanat ve spordan ayrı düşünmediğimiz bilimsel eğitim felsefemizin bir sonucu olarak insana ve doğaya saygılı bireyler yetiştirmek amacındayız. Analitik düşünceye sahip, faydalı hobileri olan, yaratıcı, üretken öğrenmeye hevesli sanatla yoğrulmuş bireyler yetiştiriyoruz.

“Önce İnsan” diyerek üstün niteliklere sahip bir akademik kadro yarattık öğüdün yolu uzun örneğin yolu kısa ve etkilidir mantığıyla öğrencisine her zaman bir idol olma kabiliyetinde eşsiz öğretmenlerle kurduk okulumuzu.

Demokratik, laik, ulu önder Atatürk’ümüzün aydınlık yolunda ve devrimlerinin ışığında ilerleyen, bu değerlere sahip çıkan vatanına ve milletine samimiyetle bağlı fikri hür vicdanı hür bireyler yetiştirmek gayretindeyiz.

Eğitimin refah anında bir süs gibi göründüğünün, felaket anında bir sığınak olduğunun bilinciyle hazırlıyoruz çocuklarımızı ülkemizin aydınlık geleceğine.

Saygılarımızla…