ÖNCÜ SPOR

Beden eğitimi derslerimiz ortaokulumuzda branşlar şeklinde yapılmaktadır. Beden saatinde futbol, voleybol, basketbol, yüzme, jimnastik branşlarına ayrılan öğrencilerimiz hangi branşa ilgisi, yatkınlığı, kabiliyeti varsa o branşta eğitimini alıyor. Böylece haftalık beden eğitimi saatleri iple çekilen bir hal alıyor. Branşının kurallarını, disiplinini gerekliliklerini öğrenen öğrencimiz aynı zamanda büyük bir zevkle branşının pratiğini yapıyor. Her branşın öğretmeni aynı zamanda o branşta antrenörlük belgesi almış öğretmenlerden oluşuyor.

Beden eğitimi dersleri sayesinde öğrencimiz spor yapmanın önemini, sporun fiziksel ve ruhsal önemini öğrenir. Spor branşının kurallarını öğrenir. Basit organizasyonlar kurabilir. Kazananı kutlama ve kaybetmeyi kabullenme durumunu öğrenir. Branşının tarihsel gelişimini öğrenir. Spor sakatlıklarında ilkyardımı bilir. Tedavi yöntemlerini tanır. Ayrıca spor yaralanmalarına karşı revirimiz ve hemşiremiz gerekli tam ekipmanlarıyla her an hazır bulunmakta.

Ayrıca ücretli spor kulüplerimiz mevcuttur. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, jimnastik kulüplerimizde öğrencilerimiz haftanın iki ayrı gününde 2’şer saat kulüp çalışmaları yapmaktadırlar. Bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren “çağdaş öncü spor kulübü” çatısı altında bu hizmet verilmektedir.