MUN ( MODEL UNITED NATION)

Kulüp, Birleşmiş Milletler Sisteminin bir modelidir. Model Birleşmiş Milletler kulübünde öğrenciler; Birleşmiş Milletler organizasyonun simülasyonu olan bir çalışma yaparlar. Kulüp çalışmalarında öğrenciler, BM delegelerinin rollerini benimseyerek vizyon ve misyonumuzda belirtilen "Toplumsal Bilinç, Kültürel ve Uluslararası Bilinç" kazanmak amacıyla günümüzün küresel sorunlarını izler. BM’nin gündeminde olan; insan hakları, bölgesel sorunlar, çevre, siyaset gibi konularda global olaylar konusundaki farkındalığını geliştirir, çeşitli kaynaklardan oluşturduğu  bilgiyi yorumlayıp çözüm yollarını kulüp çalışmalarında öğrendikleri kural ve prosedürler çerçevesinde önerge şeklinde sunmayı ve tartışmayı öğrenir ve bir başka ülkenin ya da sivil kuruluşun bakış açısından sunar, böylelikle uluslararası konferanslarda öğrenciler topluluk önünde konuşabilme, sorulara doğru ve ikna edici yanıtlar verebilme, İngilizceyi ileri düzeyde iletişim aracı olarak kullanabilme, sorunlara alternatif çözümler bulabilme, çoklu düşünebilme, uzlaşı yoluyla sorunları aşabilme, diplomatik dili kullanabilme, güncel olayları izleyerek farkındalığı geliştirip dünya kültürlerine saygılı olmayı öğrenir ve analitik düşünceyi geliştirir.

Geçen senelerde kulübümüz Ankara’da düzenlenen Euro Asia, Antalya’da düzenlenen uluslararası MUNTR, Koç üniversitesinde düzenlenen KUMUN konferanslarına katılmıştır.