BUDAPEŞTE'DE BIMUN24 MUN KONFERANSINDA ÖĞRENCİLERİMİZ PARLADI

Budapeşte'nin tarihi atmosferinde, 10-17 Nisan tarihleri arasında Eötvös József Gymnasium’da düzenlenen Bimun24 Model Birleşmiş Milletler Konferansı, dünya genelinden gelen öğrenci delegeleri için unutulmaz bir deneyimdi. Bu yıl, 10 çağdaş öncü lisesi öğrencisi, uluslararası ilişkilerin ön saflarında yer alarak BM komitelerinde kritik meseleleri tartıştı ve çözüm önerileri sundu.

Bimun24 MUN Konferansı, çeşitli BM komitelerini içeriyordu:

- CSW (Kadının Statüsü Komisyonu)

- CTC (Terörle Mücadele Komitesi)

- DISEC (Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi)

- ECOSOC (Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi)

- HRC (İnsan Hakları Konseyi)

- SC (Güvenlik Konseyi)

- WHO (Dünya Sağlık Örgütü)

- UNEP (Birleşmiş Milletler Çevre Programı)

- UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü)

Her bir komitede, öğrenci delegeler sadece kendi ülkelerinin çıkarlarını savunmakla kalmadı, aynı zamanda küresel çözümler arayarak diplomatik uzlaşı ve iş birliğinin önemini vurguladılar. Zorlu müzakereler ve tartışmaların ardından, öğrenciler başarılı bir şekilde çözüm önerileri geliştirdiler ve kararlar aldılar.

Bimun24 MUN Konferansı, genç liderlere uluslararası ilişkilerde deneyim kazanma ve diplomatik becerilerini geliştirme fırsatı sundu. Budapeşte'nin tarihi ve kültürel zenginlikleriyle birleşen bu deneyim, öğrencilerin gelecekteki küresel liderlik rollerine hazırlanmalarına yardımcı oldu.