Çağdaş Öncü Okulları Logosu
  • alt
  • alt
  • Veli Bilgilendirme Sistemi

    Veli BilgilendirmeSistemi

  • Çağdaş Öncü Okulları Telefon

    Telefon0224 232 34 00

Mun College Eğitimi

Okulumuz 9. Sınıf MUN kulübü öğrencileri ve İngilizce öğretmenleri ile birlikte 13 Ekim 2018 Cumartesi günü İstanbul’da MUN College tarafından düzenlenen MUN Training (Model Birleşmiş Milletler Eğitimi) oturumu gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz sabah 5’te öğrenme şevkiyle yola koyulduklarında çok heyecanlılardı. Ne ile, nasıl, ne şekilde karşılaşacaklarını ilk kez deneyimleyeceklerdi. Dahası, bu tecrübe ilerleyen zamanlarda gerçekleştirilecek olan yurt içi, yurt dışı konferanslar için onların ilk adımıydı. Endişe ettiklerinin aksine, öğrencilerimiz son derece motive olmuş ve doyum sağlamış bir şekilde Bursa’ya döndüler. Bu heyecanı öğrencilerimizin şu sözleriyle dile getirmek istedik:

“Yola çıkarken her ne kadar biraz tedirgin olsam da samimi ortam beni çok rahatlattı.  Yeni öğrendiğim çok fazla şey oldu. İnternetten veya başka bir kaynaktan muhtemelen öğrenemeyeceğim birçok şeyin birarada ve düzenli olarak anlatılması prosedürü daha iyi anlamamı sağladı.”

Ayşegül HATİPOĞLU

“Katıldığımız training tam olarak adına layık bir organizasyondu ve adeta bir okul görevini üstlenmişti. Burada etkinlikler yapıyorsunuz ve eğer iyi dinlerseniz MUN ile alakalı çok fazla bilgi öğreniyorsunuz. Eğitmenler oldukça iyiler ve çok başarılı kişiler. Konuşmalarından ne kadar tecrübeli olduklarını ve MUN’i ne kadar sevdiklerini rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Eğer MUN deneyiminiz yoksa ya da yetersizse katıldığımız eğitim bu açığı ortadan kaldırıyor. Daha önceleri ben TROYMUN’e katılmıştım ve az da olsa deneyimim vardı ama burada zaten bu konuda iyice tecrübe edinmiş kişilerin öğretmesinin size kattığı bilgiler çok fazla.”

Adem Efe KOSOVA

Tecrübe sahibi olsun, olmasın, öğrencilerimizin süreç içerisinde sıkıntı yaşamaması ya da daha verimli olabilmesi için destek önemliydi.

“MUN Training’e  ne kadar tecrübeli olursanız olun katılmanızda büyük bir fayda var. Orada  resalutiondan Harvard ile THIMUN arasındaki farka kadar bütün MUN prosedürü ele alınıyor. Bu nedenle bir dahaki sefer MUN'e gittiğinizde daha rahat oluyorsunuz. Aynı zamanda katılımcılara sınırsız rehberlik olanağı sunuluyor.”

Güven KULAKÇIOĞLU

Yalnızca MUN’cilerin anlayacağı kavram kargaşaları vardır. Bazen saatlerce anlatılır ancak yaşanmadan, tecrübe edilmeden anlamlandırılamaz. Yeni insanlarla tanışıp bunu bir fırsata çevirebilmek önemlidir.

“Tam olarak kavrayamadığım terimleri ve bir MUN toplantısının nasıl olduğunu öğrendim. Benim için olukça faydalı bir gündü.”

 M. Alper CANITEZ

“Tam manasıyla anlamlandıramadıklarımı uygulayarak anlayabilmek, ilgisi benimle aynı yönde olan yaşıtlarımı tanıyabilmek, insanların haklarını savunmak ve üzerinde kafa yormak benim için çok büyük bir fırsattı. Bana bu fırsatı yaşatan öğretmenlerime ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Alper YILDIRIM

Öğrencilerimizin oturum sonrasında deneyerek öğrenmenin mutluluğuyla okulumuza döndüklerini şu sözlerinden anlıyoruz:

“Çok faydalı bir organizasyondu. Hem MUN hakkında daha fazla bilgi edindim hem de yeni arkadaşlıklar edindim.”

Aybars ARI

“Bu hepimiz için gerçekten iyi bir şanstı. Birçok şey öğrendik ve hayatımın en iyi anılarından biriydi.”

Uygar Özer

  • Paylaş