Matematik Nasıl Kolay Öğrenilir ?

Matematik dersindeki başarısızlık önceki konuların eksikliklerinden kaynaklanır.

Matematik polisiye dizileri gibidir. Bir konuyu anlamadan sonrakini anlamamız mümkün değildir.

Matematik dersini öğrenmek bisiklete binmeyi öğrenmek gibidir.

Matematik bakarak değil yaparak öğrenilir. Bu yüzden çalışma alışkanlığı kazanmak ve motivasyonumuzu yüksek tutmak temel hedef olmalıdır. Ders çalışma alışkanlığı olmayan bir öğrenciye dünyanın hiçbir öğretmeni faydalı olamaz.

Arkadaşınıza öğretin !

Yapılan araştırmalar en çok hafızada kalan bilginin başkalarına öğretirken öğrendiklerimiz olduğunu göstermektedir.

Yanlış yapın !

Hata yapmaktan korkmayın.

Turlama Tekniği’ni uygulayın !

Sorular üzerinde sonuca ulaşamadığınız zaman hemen o soruyu boş bırakın, sonradan o sorulara dönerek farklı bir bakış açısı yakalamaya çalışın.

Cevabı tahmin etme alışkanlığı geliştirin.

Tahmin etmenin gücünü asla küçümsemeyin, sorunun cevabı hakkında hiçbir fikriniz olmasa bile.

Soru çözerken problemlerde verilenleri ve istenenleri yazın !

Çoğu zaman sadece bunu yapmak, çözüm için yetecektir.

Formülleri ezberlemek yerine neden - sonuç ilişkisi kurarak öğrenmeye çalışın.